Warzywa pieczone z chorizo

1 listopada 2016 18:36
More videos
832
Wyświetleń
   

Lista Składników

  • 1/2 kg małych ziemniaków
  • 200g fasolki szparagowej
  • 1 pokrojona w półtalarki cukinia
  • 10 szalotek
  • 4 ząbki czosnku
  • 300g chorizo
  • 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki
  • tymianek, oregano
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Przepis krok po kroku

1.Umyte małe ziemianki, kroimy na pół i umieszczamy w misce.

2.Dodajemy , szalotki,cukinie, fasolkę, doprawiamy wędzoną papryką, solą i pieprzem, wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy.

3.Warzywa umieszczamy na kwadratowym kawałku foli aluminiowej na jej błyszczącej stronie.

4.Dokładamy, kawałki chorrizo, czosnek oraz zioła, zawijamy tworząc sakiewki.

5.Pieczemy 40minut w nagrzanym na 200C piekarniku.

 

źródło: videokuchnia.pl

O Autorze
-

1 komentarz

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>