Utopence

28 sierpnia 2016 20:45
More videos
988
Wyświetleń
   

Przepis na utopence – Czeskie marynowe parówki idealnie pasujące jako zakąska do piwa.

Lista Składników

  • 1/2 kg parówek (miniaturowe lub cienkie)
  • 1 papryczka chilli
  • 1 czerwona papryka pokrojona
  • w paski
  • zielony ogórek gruntowy
  • pokrojony w plasterki
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • marynata:
  • 3 szklanki wody
  • 7-8 ziaren pieprzu
  • 1/2 łyżki nasion kminku
  • 1 szklanka octu
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżeczki soli

Przepis krok po kroku

1.Wszystkie składniki marynaty i cebulę umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia gotujemy 3-4 minuty, wyłączamy i studzimy.

2.Parówki obieramy z osłonki i kroimy na małe kawałki.

3.Do wyparzonego słoika wkładamy na przemian: cebulę z zalewy, ogórki, parówki, paprykę, zalewamy marynatą, odstawiamy na 2-3 dni w temperaturze pokojowej, następnie przechowujemy w lodowce do 3 tygodni.

źródło: videokuchnia.pl

Kategoria: Kuchnia, Przepisy
O Autorze
-

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>