Schab z jabłkowym chutneyem

6 stycznia 2017 16:31
More videos
616
Wyświetleń
   

Soczysty schab flambirowany w genialnej nalewce Dąbrowski,podany z pikantnym jabłkowym chutneyem, który idealnie pasuje do mięs zarówno na ciepło jak i na zimno.

Lista Składników

  • 3 kwaskowate jabłka
  • 3 posiekane szalotki
  • 1/2 szklanki brazowego cukru
  • 1-2 ostre posiekane chilli
  • 1-2 lyzeczki startego imbiru
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • 800g schabu b/k
  • 1 zabek czosnku
  • kmin rzymski
  • 1 łyżka masła
  • 200g winogron
  • 100ml nalewki Dąbrowski lub krupniku
  • sól pieprz

źródło: videokuchnia.pl

O Autorze
-

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>