Pieczarki zapiekane

7 marca 2016 15:55
More videos
861
Wyświetleń
   

Składniki:

  • 4 duże pieczarki
  • 1 pokrojona czerwona papryka
  • 1 pokrojona cebula
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 100g ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 50g sera
  • oregano
  • 2 łyżki masła
  • oliwa
  • sól i pieprz

Przepis krok po kroku

1. Kupujemy pieczarki o jak największych kapeluszach, czyścimy, usówamy nóżki i wydrążamy kilku milimetrową warstwę miąszu, tak

aby powstały miseczki.

2. Usunięty miąsz kroimy w kostkę, podobnie jak paprykę, cukinię i cebulę.

3. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy czosnek i cebulę dodajemy pokrojone warzywa i smażymu około 7 minut.

4. Dodajemy ryż przecier pomuidorowy, oregano, doprawiamy.

5. Kapelusze smarujemy masłem, solimy, nakładamy farsz, posypujemy serem i zapiekamy 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C.

źródło: www.videokuchnia.pl

O Autorze
-

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>