Ciasto Bounty

3 września 2016 19:53
More videos
1,337
Wyświetleń
   

Składniki na tortownicę 23 cm :

spód ciasta

300 g herbatników kakaowych

100 g margaryny

masa

400 g wiórków kokosowych

100 g miękkiego masła

1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( 530 g )

polewa

100 g margaryny

1 tabliczka gorzkiej czekolady

1 tabliczka mlecznej czekolady

Przepis :

Herbatniki  miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej.
Margarynę rozpuszczamy w garnku na małym ogniu.
Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopioną margarynę i całość dokładnie mieszamy a następnie przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką.

Do drugiej miski wsypujemy wiórki kokosowe, wlewamy mleko skondensowane, dodajemy miękkie masło i wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Masę kokosową przekładamy na spód z herbatników i dokładnie ją rozprowadzamy.

Na bardzo małym płomieniu lub w kąpieli wodnej rozpuszczamy margarynę i połamaną czekoladę, chwilę podgrzewamy i
dokładnie mieszamy. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy
garnek z ognia.
Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i dokładnie rozprowadzamy ją po wierzchu ciasta.
Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.

źródło: http://smakowitedania.com

O Autorze
-

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>