Biszkopt z rabarbarem

26 sierpnia 2016 00:08
More videos
807
Wyświetleń
   

Składniki na tortownicę 23 cm

  • 5-6 łodyg rabarbaru
  • 5 jajek
  • szklanka cukru kryształu
  • szklanka mąki pszennej
  • cukier puder do posypania ciasta

Przepis

Umyty i obrany rabarbar kroimy w jedno-dwu centymetrowe kawałeczki.
Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier i całość ucieramy do momentu, aż masa będzie prawie biała.
W drugiej misce na sztywną pianę ubijamy białka.
Do masy z żółtek dodajemy pianę z białek, wsypujemy przesianą mąkę i całość bardzo delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą.
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie je rozprowadzamy, na wierzchu układamy pokrojony rabarbar.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st C około 35-40 minut a po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

źródło: http://smakowitedania.com

O Autorze
-

Możesz użyć tych tagów i atrybutów HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>